AcasăArmeniaServiciile de informatii ale NATO pariaza pe victoria Armeniei in conflictul cu...

Serviciile de informatii ale NATO pariaza pe victoria Armeniei in conflictul cu Azerbaidjanul

Conflictul din Nagorno-Karabah poate parea pentru cetateanul obisnuit occidental ca o ciocnire nesemnificativa, undeva intr-un colt indepartat al planetei. Insa, in realitate, ceea ce se intampla acolo poate avea consecinte colosale, afectand stabilitatea si securitatea regionala, precum si ambitiile a doi lideri problematici pentru Occident: Vladimir Putin si Recep Tayyip Erdogan, arata sursa citata, potrivit publicatiei DefenseRomania.ro.

-

In confruntarile agravate, nici Armenia si nici Azerbaidjanul nu vor face concesii si compromisuri, asa ca un razboi, cu consecinte potential mari, este foarte probabil. Serviciile de informatii ale NATO au evaluat anterior situatia si au pariat pe victoria Armeniei impotriva Azerbaidjanului.

Inainte de aceasta, Rusia a furnizat arme si a instruit ambele parti, exercitand un efect calmant asupra lor. Dar acum, Armenia si Azerbaidjanul au decretat legea martiala si isi mobilizeaza trupele. Cel mai rau lucru este ca nu exista nicio posibilitate pentru alte tari sa intervina in ceea ce se intampla, pentru a opri varsarea de sange, cel putin o vreme.

Ankara si Moscova sustin parti diferite si au puncte de vedere opuse in Siria si Libia. Turcilor nu le plac armenii si stau in spatele fratilor lor musulmani din Azerbaidjan. In acelasi timp, Armenia este membra a OTSC si spera la o asistenta suplimentara de la Moscova.


Descoperă mai multe la Lumea ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura