AcasăAzerbaidjanDe ce intervine Turcia pentru Azerbaijan. Dungaciu: Dă pe dinafară, CLOCOTEȘTE. Conflictul...

De ce intervine Turcia pentru Azerbaijan. Dungaciu: Dă pe dinafară, CLOCOTEȘTE. Conflictul pare legitim

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS, care este rolul Turciei în conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan.

-

„Ce s-a schimbat astăzi este la nivel intern o creștere a retoricii și de o parte, și de alta, iar la nivel extern apariția din spațiul geopolitic a regiunii a Turciei. Turcia este un actor care a dat pe dinafară, clocotește, iar, când începi să clocotești, nu clocotești doar într-o singura direcție. Începi să clocotești și pe Mediterana de Est, dar începi să clocotești și pe zona de Est, adică pe zona Azerbaidjanului. Un stat pe care turcii îl consideră cam cum consideră România Republica Moldova, două state – o singură națiune. Ideea aceasta este foarte pregnantă și sigur că dă un sens unei acțiuni politice, sau orice acțiune politică pe Azerbaidjan are sens în republică, ca să spun așa.

Cum ar fi ca România să susțină Republica Moldova într-un conflict, pare legitim din punctul nostru de vedere, pentru că sunt frații noștri, două state o singură națiune. Cam așa e și la turci. Deci proiecția asta a Turciei pe plan internațional sigur a încurajat Azerbaidjanului. Nu că Azerbaijan avea nevoie ca Turcia să îi împingă de la spate să facă un conflict cu Armenia, că au mai făcut și când Turcia nu era foarte activă. De data asta însă a ajutat și această ieșire în prim-plan a Turciei.„, a explicat Dan Dungaciu în exclusivitate pentru DC NEWS.


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura