Peste 20 de români candidează la alegerile locale și regionale din Danemarca. Ce vor să schimbe

0
487

Vor să îi ajute pe străini să se integreze mai bine în această țară și să îmbunătățească, spun ei, sistemele de sănătate și de educație. Câteva milioane de români harnici și ambițioși au plecat în ultimii ani în străinătate, iar instabilitatea politică din România va mai provoca un val, spun analiștii.

La numai 31 de ani, Narcis candidează din nou pentru un loc în consiliul uneia dintre cele cinci regiuni din Danemarca, cea din nord. Este deja consilier, primul din istorie care nu e danez. Promite schimbări și în noul mandat.

Narcis George Matache, candidat în Danemarca: ”Un lucru pe care foarte multă lume mi l-a cerut este că ar vrea să aibă acces la un doctor de familie care îi înțelege. Vreau să mă concentrez pe digitalizarea sistemului de sănătate. Avem tehnologia necesară pentru ca atunci când vorbești cu doctorul de familie să ai traducerea automată, indiferent ce limbă, să vă puteți înțelege.”

Ioan Rusu, candidat în Danemarca: ”Doar politic se pot schimba mai multe lucruri, cel puțin în domeniul sănătății. Îmi doresc să se monitorizeze mai bine femeile însărcinate pe ultima perioadă de sarcină.”

Ovidiu Nechițoi, candidat: ”Noi cei care am venit aici din Europa și suntem ca niște furnicuțe, venim, muncim, plătim taxe, suntem cotizanți, suntem de cele mai multe ori uitați, pentru că nu avem un reprezentant.”

Roxana Simion: ”Vreau să fac astfel încât oamenii să învețe limba daneză la locul de muncă, astfel încât ceea ce învață teoretic să poată aplica acolo unde lucrează.”

mai mult la /stirileprotv.ro/

Lasă un răspuns