VIDEO EXCLUSIV Marele maestru de șah și disident Garry Kasparov: Putin e un boss mafiot

0
623

Cel mai mare șahist al tuturor timpurilor este și cel mai mare critic al lui Vladimir Putin rămas în libertate. Garry Kasparov nu se ascunde după cuvinte. Marele șahist a acordat Newsweek România un interviu despre șahul actual, dar și despre dictatura liderului de la Kremlin.

Marele șahist, prezent în România pentru Superbet Chess Tour, a acordat Newsweek România un interviu despre șahul actual, dar și despre dictatura liderului de la Kremlin, tot mai dur cu opozanții săi.

Garry Kasparov este pe lista dușmanilor lui Putin, dar spune că nu se teme pentru viața sa, deși are grijă să nu fie în locuri în care ar putea fi rănit sau arestat.

Newsweek România: Domnule Garry Kasparov, bine ați venit în România. E minunat că sunteți aici. Sunteți considerat cel mai mare jucător de șah din toate timpurile. Dar sunteți și un luptător pentru libertate în țara dumneavoastră. Care dintre cele două posturi e mai importantă pentru dumneavoastră acum?

Garry Kasparov: Mulțumesc. Nu cred că trebuie să separ o parte a vieții mele de cealaltă. E foarte greu de imaginat că, atunci când spui Garry Kasparov, oamenii nu se vor gândi la gloria mea din trecut, de campion de șah.

mai mult la  /newsweek.ro/interviuri/video-exclusiv-marele-maestru-de-sah-si-disident-garry-kasparov-putin-e-un-boss-mafiot

Lasă un răspuns