AcasăCubaProteste în Cuba. Peste 100 de protestatari, activiști și jurnaliști au fost...

Proteste în Cuba. Peste 100 de protestatari, activiști și jurnaliști au fost arestați: „Devine imposibil să trăiești aici”

-

Cel puțin 100 de protestatari, activiști și jurnaliști independenți au fost reținuți la nivel național de duminică, potrivit Cubalex, un grup de activiști pentru drepturile omului. Mii de cubanezi s-au alăturat protestelor stradale de la Havana la Santiago duminică în cele mai mari demonstrații anti-guvernamentale de pe insula condusă de comuniști. 

Străzile Havanei au fost, însă, mai liniștite luni, deși a existat o prezență mare a poliției iar clădirea Capitoliului din Havana, unde s-au adunat mai mult de o mie de protestatari cu o zi înainte, a fost închisă. Întreruperile pe internetul mobil – singurul mod în care mulți cubanezi au acces la internet – au fost frecvente.

Cuba a dat vina pe SUA pentru protestele istorice care au avut loc în weekend, în timp ce administrația Biden a declarat că sprijină dreptul poporului cubanez la proteste. Președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, acuză Washingtonul că vrea să provoace „tulburări sociale”.

Revolte și manifestații în mai multe orașe din Cuba, unde populația, exasperată de lipsurile în care trăiește, a ieșit în stradă și a îndrăznit să strige „Jos dictatura!” și „Libertate”. Manifestaţiile împotriva puterii comuniste au avut o amploare considerată istorică de mulți observatori.

mai mult la  /www.digi24.ro/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura