AcasăBelarusOpoziţia din Belarus cere sancţiuni împotriva lui Lukaşenko, pe care îl numește...

Opoziţia din Belarus cere sancţiuni împotriva lui Lukaşenko, pe care îl numește „complice al lui Putin”

-

Opozantul belarus Pavel Latuşko a cerut, miercuri, sancţiuni împotriva Belarusului la fel de dure precum cele impuse Rusiei şi proceduri judiciare împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, pe care îl numește „complice” al lui Vladimir Putin în invadarea Ucrainei.

„Putin a fost condamnat pe bună dreptate în întreaga lume. Dar Lukaşenko merită un oprobriu mult mai generalizat decât a avut până în prezent”, a scris Pavel Latuşko în săptămânalul britanic The New European, relatează AFP.

Acest fost ministru al culturii, care locuieşte în exil la Varşovia după demiterea sa pentru că a lansat un apel public la noi alegeri în Belarus în 2020, a considerat că preşedintele belarus este „complice” la războiul din Ucraina, permiţând Rusiei să-i folosească teritoriul pentru invazie.

„Poate fi pionul lui Putin, un lider păpuşă într-un stat marionetă, dar este şi un actor major în această situaţie oribilă şi este timpul ca Occidentul să-şi dea seama de acest lucru şi să acţioneze în consecinţă”, a continuat el, cerând ca Belarusului să-i fie aplicate „aceleaşi sancţiuni” ca şi cele care vizează interesele ruse.

/www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...