Un tribunal din Bielorusia a condamnat, joi, un protestatar anti-guvernamental la 10 ani de închisoare, au declarat presa şi activiştii, care susţin că acuzaţiile sunt înscenări politice şi parte a persecuţiei regimului Lukaşenko împotriva protestatarilor.

Aliaksandr Kardziukou a fost condamnat pentru tentativă de omor deoarece ar fi încercat să atace forţele de securitate care dispersau protestele ce au izbucnit în august. Din august 2020, Bielorusia a fost, timp de câteva săptămâni, scena unor proteste masive generate de acuzaţiile de fraudă la adresa oficialilor regimului Lukaşenko.

Kardziukou a pledat nevinovat, potrivit relatărilor presei locale, spunând că a fost interceptat de doi agenţi de Securitate îmbrăcaţi în civil care au scos pistolul şi au tras după grupul său, ucigând un alt protestatar, Henadz Shutau, în timp ce protestatarii încercau să scape. Incidentul a avut loc în oraşul Brest.

Shutau, care a murit, fiind împuşcat în ceafă, a fost condamnat pentru atacarea agenţilor Securităţii, în timp ce bărbatul care l-a împuşcat a fost înfăţişat drept victimă în acest caz.

mai mult la  epochtimes-romania.com


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns