Un biolog a afirmat joi că virusul Wuhan ar fi putut avea originea în Institutul de Virologie din Wuhan de unde s-ar fi putut scurge, generând pandemia care a băgat în carantină aproape jumătate de Planetă.

Richard H. Ebright, profesor de biologie chimică la Rutgers University, a declarat pentru The Daily Caller că este o posibilitate certă ca un accident petrecut în laboratorul din China să fi putut provoca scurgerea.

Profesorul Ebright a spus că „doar o negare nu înseamnă nimic”, referindu-se la Shi Zhengli, cel mai de seamă virolog chinez care lucrează la laboratorul din Wuhan, şi care a negat în mod repetat că laboratorul ar fi sursa pandemiei.

Zhengli, cunoscută sub numele de „femeia liliac”, deoarece lucrează cu viruşi purtaţi de lilieci, a spus că răspândirea coronavirusului este „natura care pedepseşte rasa umană pentru păstrarea obiceiurilor necivilizate de viaţă”.

„Noul coronavirus 2019 este un fenomen al naturii care pedepseşte rasa umană pentru păstrarea obiceiurilor necivilizate de viaţă. Eu, Shi Zhengli, jur pe viaţa mea că nu are nicio legătură cu laboratorul nostru”, a scris ea la începutul lunii februarie, adăugând „îi sfătuiesc pe cei care cred şi răspândesc zvonuri din surse media dăunătoare… să-şi închidă gura nenorocită”.

Profesorul Ebright a menţionat că citatul face ca suspiciunile care cădeau asupra lui Zhengli să capete şi mai multă greutate.

mai mult la  /epochtimes-romania.com/

Lasă un răspuns