Tiruri de artilerie au avut loc luni între Azerbaidjan şi Armenia – a doua zi consecutiv -, iar bilanţul morţilor a crescut la patru morţi în Azerbaidjan în urma acestei intensificări a violenţelor între cele două ţări aflate în război de decenii, relatează AFP.

Trei militari azeri au fost ucişi duminică, iar unul luni, în regiunea Tavush, la frontiera dintre cele două foste republici sovietice, a anunţat Ministerul azer al Apărării. Ministerul armean al Apărării a acuzat, la rândul său, că partea azeră şi-a reluat luni dimineaţa tirurile de obuze vizând poziţii armene, în urma unor prime confruntări de artilerie duminică şi în noaptea de duminică spre luni. Armenii nu au anunţat victime în rândul lor.
Erevanul şi Baku se acuză reciproc de declanşarea acestor ostilităţi. Premierul armean Nikol Paşinian a ameninţat într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri că „provocările nu vor rămâne fără răspuns”, iar ministrul său al Apărării David Tanoian a avertizat că forţele armene sunt pregătite să ocupe poziţii în teritoriul inamic dacă este necesar.

Citeste mai mult: adev.ro/qdex04

Lasă un răspuns