Cu 90% dintre angajaţi aflaţi în şomaj tehnic, compania aeriană românească Blue Air are nevoie de un suport financiar de 60 de milioane de euro pentru a trece peste criza COVID-19, potrivit CEO-ului companiei, Oana Petrescu, citată de Mediafax.

„La acest moment şi pe baza informaţiilor pe care le avem referitoare la evoluţia acestei crize, estimăm o nevoie de 40 – 60 milioane euro pentru a continua să ne păstrăm cota de piaţă la nivelul de dinainte de criză”, a declarat, Oana Petrescu.

„Doar aşa putem continua să zburăm şi să menţinem un nivel de încasări minimal care să facă posibilă plata salariilor colegilor noştri şi a costurilor absolut esenţiale – şi astfel să câştigăm timp până la finalizarea analizei dosarului nostru de credit de salvare depus luna trecută la Guvern. Fără acest credit, toate eforturile noastre de a salva această companie emblematică pentru aviaţia românească vor fi fost inutile”, a adăugat aceasta.

Deşi majoritatea angajaţilor sunt în şomaj, piloţii Blue Air pot zbura prin rotaţie în cadrul puţinelor curse operate încă de companie, pentru a-şi putea păstra licenţa de zbor.

mai mult la  /reporterglobal.ro/


Descoperă mai multe la Lumea ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns