Vineri au început să voteze „ăștia”, adică Diaspora. Iar Diaspora își arată atașamentul și dragostea pentru România votând într-un număr impresionant.

Mulți dintre „ăștia” au plecat din țară cu inima frântă, și-au lăsat acasă familiile și copiii, din cauza lipsurilor materiale și au plecat la muncă pe șantierele, câmpurile și serele ori restaurantele Europei. Dar mulți dintre „ăștia” au ajuns și în poziții de top ale companiilor din Vestul Europei. „Ăștia” din urmă au plecat din țară pentru că oportunitățile economice din România au întârziat să apară, iar în Vest au găsit recunoașterea și împlinirea profesională pe care nu le-au primit într-o țară pe care o iubesc, dar care a întârziat să se dezvolte ca urmare a politicilor economico-sociale eșuate.

Conform OCDE, un procent de 75% dintre emigranții români din întreaga Uniune Europeană au declarat că principalul motiv pentru care au părăsit țara este legat de găsirea unui loc de muncă. Un procent de 31% a indicat familia drept principal motiv pentru părăsirea țării.

Acest tip de migrație a produs adevărate drame familiale. Familiile românilor plecați au fost rupte în două pentru că unul dintre membrii acesteia a fost nevoit să asigure traiul întregii familii muncind la peste 1500 – 2000 de km depărtare de casă.

mai mult la  republica.ro

Lasă un răspuns