Armistițiul dintre Armenia și Azerbaidjan, compromis de ciocnirile de peste noapte

0
365

Armenia și Azerbaidjanul s-au acuzat din nou de încălcarea acordului de încetare a focului care a pus capăt abia săptămâna trecută celor mai grave lupte dintre cele două țări ex-sovietice din Caucaz de la războiul din 2020 pentru regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

În declarațiile publicate de ministerele apărării din cele două țări, cele două părți se acuză reciproc că au tras primele focuri de armă în reluarea confruntărilor purtate peste granița comună.

În urma intensificării luptelor care au provocat moartea a peste 200 de soldați în timpul a două zile de lupte, la începutul săptămânii trecute, cele două părți au convenit o încetare a focului, mediată de Rusia, pentru a pune capăt ostilităților, deși situația a rămas tensionată.

„În ziua de 23 septembrie, la ora 7,40 (3,40 GMT), unități ale forțelor armate azere au încălcat din nou regimul de încetare a focului, trăgând din diferite poziții împotriva pozițiilor de luptă armene situate în zona de est a frontierei armeano-azere”, a declarat Ministerul Apărării din Armenia într-o postare pe Facebook la 23 septembrie.

/moldova.europalibera.org/


Descoperă mai multe la Lumea ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns