Un virusolog chinez, Li-Meng Yan, cu doctorat la Southern Medical University, o universitate afiliată armatei Chinei comuniste, a declarat că sunt “zero șanse“ ca un virus precum COVID-19 să fi “sosit din natură“.

Li-Meng Yan, care în decembrie 2019 lucra la Universitatea din Hong Kong, susține că noul coronavirus provine de la laboratorul din Wuhan al armatei Chinei comuniste.

Într-o serie de interviuri din ultimele zile, inclusiv pentru Fox News, citate de Taiwan News, ea a susținut că supervizorul ei de la Universitatea Hong Kong, Leo Poon, i-ar fi cerut încă din decembrie să investigheze o serie de cazuri similare cu SARS, apărute în China. Yan a spus că un prieten de-al ei, un cercetător de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, i-ar fi transmis că virusul pare să fie transmisibil de la om la om.

Yan a susținut că, la început, Poon a sfătuit-o să-și continue ancheta, dar, ulterior, i-a cerut să „păstreze tăcerea și să fie atentă”. În aprilie 2020, dr. Li-Meng Yan a fugit în SUA, spunând că se teme de represiunea Chieni comuniste. Ea a arătat că știe „cum au tratat autoritățile chineze avertizorii de integritate pentru a ascunde epidemia“.

mai mult la   /newsweek.ro/

Lasă un răspuns