Unul dintre cei mai reputați jurnaliști germani, considerat expert de top în probleme rusești, a luat șpăgi de 600.000 de euro de la Moscova! În România, rețeaua cuprinde șefi de publicații, spune Armand Goșu

0
165

Hubert Seipel, jurnalist de top, influencer și realizator de emisiuni de prim rang din Germania considerat un important expert independent în problemele spațiului ex-sovietic, face parte de fapt dintr-o schemă de corupție de anvergură controlată de Kremlin, relevă documente scurse în presă sub numele „Cyprus Confidential”. Seipel a încasat de la Moscova, prin firme off-shore, cel puțin 600.000 de euro, ca să livreze narative pro-Kremlin.

Scandalul este uriaș în Germania, dar și la nivel mondial, în condițiile în care serialul „Cyprus Confidential” e abia la început. Se anunță în episoadele următoare alte nume de jurnaliști foarte importanți care, de fapt, erau mituiți de Rusia.

„Cyprus Confidential” sunt o scurgere de documente importantă care arată cum oligarhi ruși au direcționat sume foarte mari de bani în țări din întreaga lume, folosind Ciprul ca placă turnantă pentru operațiune. Astfel au fost influențați ori cumpărați de-a dreptul formatori de opinie care s-au poziționat apoi, în momentele-cheie, de partea Rusiei și împotriva Ucrainei, sabotând sistematic efortul coaliției UE-SUA de a ajuta Kievul.

…..

În România, propaganda rusă prin intermediul mass-media și al influencerilor se realizează pe filiera Republicii Moldova, a dezvăluit acum câteva luni istoricul Armand Goșu, unul dintre cei mai importanți experți în spațiul ex-sovietic din țara noastră. „Bănuiala mea e că se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar și descoperi aceste trasee pe care se mișcă banii. Sunt niște oameni cinici care au spus: «Dacă e să facem bani, hai să facem bani!». Ei nu cred în nimic. Erau pro-americani acum 10 ani, așteptând să vină bani de la americani. Ei sunt pro cine dă bani. Dacă au văzut că rușii dau bani, asta e! Sunt de un cinism desăvârșit, toată viața lor au practicat tipul ăsta de jurnalism foarte cinic, pe bani, n-au niciun fel de valori, nu cred în nimic. Mă refer la jurnaliști, la șefi de gazete”, a spus Armand Goșu.

Unul dintre cei mai reputați jurnaliști germani, considerat expert de top în probleme rusești, a luat șpăgi de 600.000 de euro de la Moscova! În România, rețeaua cuprinde șefi de publicații, spune Armand Goșu

 


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns