24.1 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăChinaUn magnat media din Hong Kong, Jimmy Lai, a fost inculpat în...

Un magnat media din Hong Kong, Jimmy Lai, a fost inculpat în baza noii legi controversate pentru securitate naţională. Patronul de presă este suspectat că ”a conspirat cu forțe străine” și riscă închisoare pe viață

Legea referitoare la securitate, care pedepseşte ceea ce Beijingul defineşte ca secesiune, subversiune, terorism şi conspiraţie cu forţe străine cu pedepse care ajung până la închisoare pe viaţă, a fost condamnată de Occident şi de organizaţiile pentru drepturile omului, ca fiind un instrument pentru zdrobirea dizidenţilor în oraşul semiautonom.

-

Un magnat media din Hong Kong, Jimmy Lai, în vârstă de 73 de ani, a fost inculpat în baza noii legi pentru securitate naţională, fiind suspectat că a conspirat cu forţe străine, a relatat vineri publicaţia sa Apple Daily, citând forţe din poliţie, transmite Reuters.

Lai, un critic ardent al Beijingului, este cea mai proeminentă persoană acuzată în baza noii legi impuse în iunie în oraşul aflat sub controlul Chinei.

Magnatul se va prezenta în instanţă sâmbătă, potrivit Apple Daily, un tabloid popular cunoscut pentru articolele critice referitoare la China şi Hong Kong.

mai mult la  www.g4media.ro

Lasă un răspuns

Must Read

„Diplomația navetei” între Japonia și Coreea de Sud, reluată după 12...

0
Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a ajuns, duminică, la Seul, pentru a se întâlni cu președintele sud-coreean, Yoon Seok-Youl. Kishida va sta două zile în Coreea de...