Ucraina este doar primul pas. Ce urmează concret, dacă planul lui Putin reușește (Video)

0
815

Vladimir Putin are un plan clar cu Ucraina și dacă îi reusește, cel mai probabil urmează Transnistria și Republica Moldova. Regimul tiranic de putere nu poate fi oprit intern, nu mai există oligarhii tradiționali, ci doar cei direct legați de Putin, care nu au de oferit rușilor decât iluzia grandorii și isteria războinică.

Nu poți fi foarte calm, în momentul în care unul dintre cei mai importanți vecini, cu care avem cea mai lungă graniță terestră, este atacat din mai multe direcții de Federația Rusă, pe scară largă, spune istoricul Cosmin Popa, specializat în istoria URSS/ Rusiei și istoria Europei Centrale și de Sud-Est.

Principalele declarații:

  • Este foarte probabil să asistăm la apariția unor așa-zise comitete de eliberare națională în diverse orașe ucrainene. Probabil că vom asista la formarea unui așa-zis Guvern provizoriu ucrainean, în care aceste comitete, formate din diversioniștii Coloanei a 5-a ruse din Ucraina, să-și trimită reprezentanții.
  • Dacă planul lui va reuși, Ucraina va fi recompusă politic pe cu totul alte baze, astfel încât niciodată să nu mai poată evada de sub influența rusă. Ucraina este primul pas. Dacă Putin „va rezolva” situația Ucrainei, vor urma Transnistria și Republica Moldova.
  • Nu e niciun secret că, în cazul în care planurile lui Putin reușesc, în scurtă vreme ne vom trezi față în față cu armatele lui Putin. Nu poți fi foarte calm, în momentul în care unul dintre cei mai importanți vecini, cu care avem cea mai lungă graniță terestră, este atacat din mai multe direcții de Federația Rusă, pe scară largă.
  • În Rusia, în momentul de față, nu mai există acei oligarhi în sensul în care existau acei oligarhi ca Berezovski, Abramovici, Hodorkovski, oameni bogați cu o serie de conexiuni directe în politică, de natură să le permită influențarea masivă a deciziei politice. Există niște băieți bogați, prin intermediul cărora Putin și oficialii din jurul lui își aranjează afacerile personale, orientând către buzunarele lor proprii o bună parte din resursele acestei țări.

 

Ucraina este doar primul pas. Ce urmează concret, dacă planul lui Putin reușește (Video)

Lasă un răspuns