Maica stareță Feofania (55 de ani), care figurează în acte cu numele Olga Mîșkina, administrează de mai bine de 5 ani toate spațiile imobiliare deținute de Biserica Ortodoxă Rusă. Conduce de 25 de ani Mănăstirea de maici Pokrovsk, situată în cartierul Tagansk din Moscova, unde se află moaștele Sfintei Matrona (Matrona Dimitrievna Nikonova, născută în anul 1881).

Inaugurată în anul 1635 de țarul Mihail Feodorovici Romanov în memoria tatălui său (patriarhul Filaret, decedat în marea sărbătoare a Protecției Sfintei Fecioare Maria), această mănăstire s-a transformat în timpul domniei lui Vladimir Putin dintr-un simbol al bunăstării spirituale în cel al bunăstării materiale. Iar marele vătaf e călugărița Feofania.

În 2016, după cum dezvăluie publicația Open Media, Feofania și-a cumpărat din bani publici, primiți de la Primăria Moscovei, un autoturism de lux Mercedes-Benz clasa S cu suma de circa 10 milioane de ruble (aprox. 146.000 de euro).

Unde locuiește călugărița parvenită:

* Nu departe de mănăstire, într-un apartament de 53,2 metri pătrați. În acea zonă din Moscova, un metru pătrat costă 300.000 de ruble (4.400 de euro). Suma de vânzare a unui astfel de imobil ajunge la 16 milioane de ruble (aprox. 233.000 de euro).

mai mult la  /ziaristii.com/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns