Adevărate povești de groază încep să iasă la iveală din Belarus, acolo unde președintele Aleksandr Lukașenko și-a reînnoit pentru a șasea oară mandatul în urma unui scrutin contestat, ce a dat naștere unor proteste înăbușite cu o brutalitate ieșită din comun. După alegerile de duminică, principala contracandidată a lui Lukașenko, Svetalana Tihanovsksaia, a fost nevoită să se refugieze în Lituania.

Forțele de ordine au făcut mii de arestări. Cel puțin doi protestatari au murit în confruntările cu forțele de ordine și câteva sute au fost răniți. De soarta multor oameni nu se mai știe nimic.

Lecții de „civism” în direct la televiziune

O filmare cu un grup de tineri în detenție a fost difuzată la televiziunea publică. O voce distorsionată îi întreabă amenințător dacă vor mai contesta legitimitatea președintelui. Camera trece de la unul la altul, se vede clar că au fost bătuți, iar tinerii, cu vocile gâtuite, răspund că nu vor mai protesta niciodată.

Cei șase tineri sunt cu fața la un perete, cu mâinile legate. Vocea crainicului spune că sunt patru cetățeni din Belarus și doi din Ucraina. O voce îi întreabă în rusește „Veți mai face din nou revoluție?”

mai mult la /www.digi24.ro/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns