12.2 C
București
joi, 6 octombrie 2022
AcasăPoliticaPolonia nu se mai poartă cu mănuși cu Guvernul pro-Kremlin de la...

Polonia nu se mai poartă cu mănuși cu Guvernul pro-Kremlin de la Budapesta. Criticile lansate public de președintele Andrzej Duda, respectiv de un oficial al Ministerului de Externe

-

Polonia a criticat aliatul său de lungă durată, Ungaria, pentru refuzul de a permite transporturile militare către Ucraina, dar și pentru că regimul de la Budapesta nu a luat partea vecinilor ucraineni în contextul invaziei rusești. 

Marcin Przydacz, un adjunct al ministrului polonez de Externe, a declarat luni că premierul ungar Viktor Orban, care de altfel se confruntă duminică, 3 aprilie, cu o rundă de alegeri generale, „comite o greșeală”.

„Părerea mea este următoarea: Viktor Orban face o greșeală urmând această politică față de Ucraina și Rusia și cred că această politică e una oarbă, probabil influențată de chestiuni interne și de campanie”, a declarat Przydacz pentru TVN24.

/podul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

„Este începutul sfârşitului ocupaţiei”. Ucraina anunţă că a străpuns apărarea rusă...

0
Forţele Kievului au străpuns apărarea rusă în mai multe sectoare ale liniei de front din apropierea oraşului Herson, a afirmat un consilier superior al...