AcasăFederația RusăNew York Times : Înarmarea Ucrainei – În șase zile, 17000 de...

New York Times : Înarmarea Ucrainei – În șase zile, 17000 de arme antitanc și o trupă clandestină de securitate informatică

-

Statele Unite au ajuns în pragul unui conflict direct cu Rusia, iar operațiunea amintește de salvarea aeriană de la Berlin, din perioada 1948 – 49, dar este mult mai complexă, scrie New Yok Times, citat de Rador.

Duminică dimineață, pe asfaltul înzăpezit al Bazei Aeriene de la Amari, în nordul Estoniei, munți de puști, de muniție și de alte arme erau încărcate într-unul dintre cele mai mari avioane-cargou din lume, un Antonov AN-124, aparținând forțelor aeriene ucrainene. E un aparat de pe vremea Războiului Rece, produs și achiziționat pe vremea când Ucraina făcea încă parte din Uniunea Sovietică.

Acum el s-a întors împotriva invaziei ruse din Ucraina și se înscrie într-un zobor care, în opinia oficialilor americani și europeni, ar fi o cursă disperată contra cronometru pentru ca tone de arme să ajungă în mâinile forțelor ucrainene atâta vreme cât căile de aprovizionare rămân încă deschise.

Scene de felul acesteia – amintind de operațiunea de la Berlin – faimoasa cursă prin care aliații occidentali luptau să susțină aprovizionarea Berlinului de Vest cu armament de primă necesitate, în 1948 și 1949, pe vremea când Uniunea Sovietică era cea care căuta să o blocheze – se tot repetă acum în Europa.

În mai puțin de o săptămână, Statele Unite și NATO au trimis peste 17.00 de arme antitanc, inclusiv rachete Javelin, peste frontierele Poloniei și României, descărcându-le mai apoi din avioane militare-gigant, astfel încât ele să poată ajunge pe căi terestre la Kiev, capitala ucraineană, și în alte orașe importante.

 

mai mult la /www.hotnews.ro/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura