Japonia anunță planuri de a lansa sateliți de observare îmbunătățiți pentru cel de-al treilea zbor al unei noi rachete modernizate

0
99

TOKYO (AP) – Agenția spațială a Japoniei a anunțat vineri un plan de a lansa o modernizare majoră a sistemului său de imagini prin satelit, pe măsură ce o nouă rachetă emblematică este pusă la încercare pentru a treia oară.

Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială anuntă că o rachetă H3 va fi lansată de la Centrul Spațial Tanegashima, de pe o insulă din sud-vestul Japoniei, în după-amiaza  zilei de 30 iunie, cu o fereastră de lansare care va dura până la sfârșitul lunii iulie.

Racheta va transporta un satelit avansat de observare terestră, ALOS-4, însărcinat în principal cu observarea Pământului și colectarea de date pentru răspunsul la dezastre și realizarea de hărți, precum și cu monitorizarea activității militare, cum ar fi lansările de rachete, cu un senzor în infraroșu dezvoltat de Ministerul Apărarii. Ministerul. ALOS-4 este un succesor al actualului ALOS-2 și poate observa o zonă mult mai largă.

Lansarea va fi a treia a rachetei H3, venind după un debut eșuat în martie 2023 dar și o lansare reușită pe 17 februarie. În timpul primei încercări, motorul din a doua etapă a rachetei nu s-a aprins și racheta a trebuit să fie distrusă împreună cu sarcina utilă principală.

În timpul zborului de testare cu succes al H3 No. 2, acesta a transportat doi microsateliți de observare dezvoltați comercial și o machetă ALOS.

 


 

 

Japan announces plans to launch upgraded observation satellites on new flagship rocket’s 3rd flight


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns