AcasăItaliaDouă persoane au fost reținute în Italia pentru spionaj în favoarea Rusiei....

Două persoane au fost reținute în Italia pentru spionaj în favoarea Rusiei. Presa: „Cel mai serios incident după Războiul Rece”

-

Două persoane au fost reținute în Italia, fiind suspectate de spionaj în favoarea Rusiei, anunță gazeta italiană La Repubblica. Persoanele reținute sunt un ofițer al forțelor navale italiene și un militar rus. Aceștia au fost reținuți în timpul unui schimb de documente. Nu se menționează ce informații conțineau acele documente. Gazeta califică incidentul drept „cel mai serios episod după Războiul Rece”.

Potrivit ziarului, reținerea a fost efectuată după o anchetă de lungă durată desfășurată de către Agenția de Informații Interne și Securitate împreună cu un grup operațional special din cadrul serviciului de carabinieri, dar și alături de serviciul de contrainformații și instituția de apărare italiană. Numele celor reținuți nu au fost dezvăluite. La Republica scrie că ofițerul italian a decis să transmită informația clasificată în schimbul banilor, probabil din cauza unor probleme grave familiale.

mai mult la  /deschide.md/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...