Canada își va spori capacitatea de apărare în Arctica / Vechile radare nu mai detectează corect rachetele moderne

0
365

Ministrul canadian al apărării a anunțat luni modernizarea apărării antiaeriene și antirachetă a țării în zona arctică, care se realizează în colaborare cu SUA, potrivit AFP.

Potrivit ministrului Anita Anand, noile măsuri sunt justificate de amenințările militare tot mai mari din partea Rusiei și de apariția unor noi tehnologii inamice, cum ar fi rachetele hipersonice.

În cadrul unei conferințe de presă la cea mai mare bază aeriană din Canada, situată în orașul Trenton din Ontario, ministrul a declarat că va fi disponibil un buget de 4,9 miliarde de dolari canadieni (3,6 miliarde de euro) pe o perioadă de șase ani.

Banii vor fi cheltuiți pentru radare terestre și prin satelit capabile să urmărească „peste orizont” bombardierele sau rachetele care se apropie, precum și pentru crearea unor rețele de senzori cu „capacități clasificate” pentru a monitoriza abordările aeriene și acvatice dinspre Arctica spre continent.

Programul face parte dintr-o campanie de modernizare a Comandamentului nord-american de apărare aerospațială (Norad) și a sistemelor sale de avertizare timpurie. Această modernizare a fost accelerată de invazia Rusiei în Ucraina în februarie.

/www.hotnews.ro/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns