AcasăRusiaBiden către Zelenski: SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia va invada Ucraina

Biden către Zelenski: SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia va invada Ucraina

-

Președintele american Joe Biden i-a spus președintelui ucrainean Vladimir Zelenski că SUA și aliații săi vor „răspunde decisiv” dacă Rusia va invada Ucraina, potrivit unui comunicat al Casei Albe de duminică, 2 ianuarie.

Biden „a reafirmat angajamentul Statelor Unite față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în declarația de după discuția telefonică a celor doi președinți.

„Liderii și-au exprimat sprijinul pentru o acțiune diplomatică, ce va începe săptămâna viitoare cu Dialogul bilateral de stabilitate strategică, la NATO, la Consiliul NATO-Rusia și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa”, a spus Psaki.

Prima dintre cele trei discuții la nivel înalt între SUA și Rusia este programată în perioada 9-10 ianuarie, la Geneva. Zelenski a menționat că apelul cu președintele american a venit în primele zile din 2022 și a spus că el și Biden au discutat despre cooperarea dintre Statele Unite și Ucraina și alți parteneri.

/romania.europalibera.org/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...