AcasăFederația RusăAndrei Caramitru : Situatia in Ucraina pe frontul de este urmatoarea. Totul...

Andrei Caramitru : Situatia in Ucraina pe frontul de este urmatoarea. Totul este despre logistica

-

– rușii au avansat un pic, câțiva km, in 2-3 luni cu costuri uriașe. De ce in est au putut dar la Kiev nu?
– tot sistemul lor de război a rămas la nivelul primului război mondial. Totul se bazează pe artilerie – trag in neștire, cu precizie zero, pana fac absolut totul praf. Au enorm de multe tunuri.
– pentru asta au nevoie însă nevoie de mii de tone de muniție, aduse non-stop. Însă logistica lor e super primitiva. Nu funcționează decât pe linii de tren care trebuie sa aducă munitia cat mai aproape de trupe (nu au camioane, nu au paleți, sisteme moderne de încărcat/descărcat etc). In est insa – au conexiunea cu Rusia in spate si au liniile de tren. Deci au putut sa aducă muniția – ucrainenii nu au avut cum sa le taie logistica.
Ei acum lucrurile s-au schimbat pentru ca ucrainenii au început sa folosească sistemele moderne de artilerie nato. Super precise, care bat la 80km (e posibil sa primească si munitie care bate la 300km in curând). Si uite așa – in ultimele zile zeci de depozite de munitie din spatele liniilor rușilor au fost distruse. Următorul pas e sa distruga liniile de tren si sa lovească orice camion care aduce munitie spre front pentru ruși.
Când se va întâmpla asta – trupele rusesti efectiv nu mai au cum lupta. Pentru ca artileria lor nu va mai avea munitie. Si atunci incepe dezastrul pentru ei.
De asta toti foștii mari generali americani spun ca va veni un mare contra-atac ucrainean in August. De asta ucrainenii nici nu vorbesc despre vreo negociere sau cedare in fața rușilor – pentru ca planul e clar si precis. O sa vedeți.

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura