AcasăLumeaA altă golanie ruseasca în Crimeea ocupată. Rusia falsifică datele de GPS...

A altă golanie ruseasca în Crimeea ocupată. Rusia falsifică datele de GPS ale unei nave britanice, trage focuri de avertisment către ea

-

Un avion de vânătoare al Rusiei a tras focuri „de avertizare” asupra unei nave de pază a coastei aparţinând Marii Britanii – despre care armata rusă a afirmat că ar fi încălcat frontierele Rusiei în Marea Neagră, lângă Peninsula Crimeea -, a declarat miercuri Ministerul Apărării.

Avionul Su-24 al Marinei Ruse a lansat patru bombe pe cursul distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale Britanice pentru a-l „opri”, după ce o navă de patrulare a frontierei ruse a tras focuri de avertizare, potrivit agenţiei de ştiri TASS, care cita un comunicat al Ministerului Apărării.

Potrivit Moscow Times, HMS Defender „nu ​​a răspuns la avertisment”, se afirmă în comunicatul autorităţilor Rusiei.

Distrugătorul britanic a părăsit apele de lângă Capul Fiolent la câteva minute după ce au fost trase focurile.

RIA Novosti a raportat că Ministerul rus al Apărării a convocat ataşatul militar britanic în urma incidentului.

Varianta anglo-saxonă: date falsificate, operaţiuni tip „maskirovka”

Biroul de presă al Ministerului britanic al Apărării a negat că ar fi fost trasă vreo lovitură de avertizare asupra HMS Defender, adăugând că „nava Marinei Regale efectua o trecere inofensivă prin apele teritoriale ucrainene respectând dreptul internaţional”.

„Credem că ruşii au întreprins un exerciţiu de artilerie în Marea Neagră, iar ei oferiseră comunităţii maritime avertismente prealabile, referitoare la activitatea programată”, a adăugat acesta.

Marina Regală a declarat, la începutul lunii iunie, că HMS Defender „s-a îndepărtat” de grupul de atac britanic din Marea Mediterană „pentru a-şi îndeplini propriile misiuni în Marea Neagră”.

mai mult la epochtimes-romania.com

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...