AcasăUcrainaUcraina anunță că oligarhul fugar pe care Putin voia să-l instaleze la...

Ucraina anunță că oligarhul fugar pe care Putin voia să-l instaleze la putere la Kiev a fost arestat

-

Serviciile secrete ale Ucrainei au raportat marți seară că au capturat un politician pro-rus și un prieten apropiat de-al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la câteva săptămâni după ce acesta a fugit din arestul la domiciliu. Este vorba despre Viktor Medvedchuk, care nu doar că e apropiat de Vladimir Putin, ci, mai mult decât atât, dictatorul de la Kremlin ar fi chiar nașul fiicei sale. 

La scurt timp după ce președintele Volodimir Zelenski a publicat marți o fotografie cu Viktor Medvedchuk încătușat, Ivan Bakanov, șeful Agenției de Securitate Națională a Ucrainei, a declarat pe canalul oficial de Telegram că respectivul politician pro-rus a fost arestat.

„Poți fi un politician pro-rus și să lucrezi pentru statul agresor ani de zile. S-ar putea să te ascunzi de justiție în ultima vreme. Poți purta chiar și o uniformă militară ucraineană pentru a te camufla… Dar te va ajuta asta să scapi de pedeapsă? Deloc! Te așteaptă cătușele”, a transmis Agenția de Securitate Națională a Ucrainei.

mai mult la   /podul.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...