AcasăChinaSUA intenționează să tragă răspundere China, pentru amenințarea stabilității în Pacific

SUA intenționează să tragă răspundere China, pentru amenințarea stabilității în Pacific

-

Secretarul de stat american Anthony Blinken a purtat discuții telefonice vineri cu Yang Jiechi, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), șeful biroului Comisiei pentru afaceri externe a Comitetului Central al PCC.

„Secretarul de stat a confirmat că Statele Unite vor colabora cu aliații și partenerii săi pentru a proteja valorile și interesele noastre comune pentru a trage RPC la răspundere pentru eforturile sale de amenințare a stabilității în regiunea indo-Pacifică, inclusiv în strâmtoarea Taiwanului”, se afirmă într-o declarație publicată de Departamentul de Stat.

În plus, șeful departamentului american de politică externă a subliniat că Statele Unite vor continua să „apere drepturile omului și valorile democratice, inclusiv în Xinjiang, Tibet și Hong Kong”. Blinken a cerut, de asemenea, „RPC să se alăture comunității internaționale în condamnarea loviturii de stat militare din Myanmar”.

mai mult la  /romanialibera.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

„Russia in chains”. 6 martie în Krasnoyarsk, oraș din Siberia, în...

0
De 8 martie, Ziua Femeii, las această imagine aici: ea este făcută pe 6 martie în Krasnoyarsk, oraș din Siberia, în timpul unui protest...