0 C
București
miercuri, 24 februarie 2021
Acasă China SUA intenționează să tragă răspundere China, pentru amenințarea stabilității în Pacific

SUA intenționează să tragă răspundere China, pentru amenințarea stabilității în Pacific

-

Secretarul de stat american Anthony Blinken a purtat discuții telefonice vineri cu Yang Jiechi, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), șeful biroului Comisiei pentru afaceri externe a Comitetului Central al PCC.

„Secretarul de stat a confirmat că Statele Unite vor colabora cu aliații și partenerii săi pentru a proteja valorile și interesele noastre comune pentru a trage RPC la răspundere pentru eforturile sale de amenințare a stabilității în regiunea indo-Pacifică, inclusiv în strâmtoarea Taiwanului”, se afirmă într-o declarație publicată de Departamentul de Stat.

În plus, șeful departamentului american de politică externă a subliniat că Statele Unite vor continua să „apere drepturile omului și valorile democratice, inclusiv în Xinjiang, Tibet și Hong Kong”. Blinken a cerut, de asemenea, „RPC să se alăture comunității internaționale în condamnarea loviturii de stat militare din Myanmar”.

mai mult la  /romanialibera.ro/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

‘Sultanul’ Erdogan. Politica Turciei și implicațiile ei la nivelul NATO. Andrei...

0
În acest sens, Andrei Vlășceanu va aborda subiectul controversatei decizii a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a schimba statutul Catedralei Sfânta Sofia din...