AcasăTaipei„Silicon shield” din Taiwan: Ce ar trebui să facă insula ca să...

„Silicon shield” din Taiwan: Ce ar trebui să facă insula ca să nu fie următoarea Ucraină

-

De când Rusia a invadat Ucraina, securitatea Taiwanului a fost pe buzele factorilor de decizie și analiștilor din întreaga lume, pe fondul temerilor că vecina China ar putea într-o zi să urmeze exemplul Moscovei și să încerce să preia insula.

Atât Taiwanul, cât și Ucraina sunt tinere democrații, a căror identitate națională și independență politică se confruntă cu amenințarea unei agresiuni din partea unei superputeri vecine.

Taiwanul, totuși, are o armă secretă puțin discutată pe care Ucraina nu o avea – o dominație în producția de semiconductori despre care unii analiști spun că s-ar putea dovedi crucială pentru a descuraja o invazie a Beijingului.

Consecințe economice globale fără precedent / Ce poate opri China

O invazie a Taiwanului ar putea declanșa consecințe economice globale fără precedent, dat fiind că produce 92% dintre cipurile şi semiconductorii din întreaga lume.

„Silicon shield” din Taipei face ca miza să fie deosebit de mare pentru China.

În timp ce președintele chinez Xi Jinping s-a angajat să recupereze insula cu forța, dacă este necesar, Beijingul este dependent foarte mult pe tehnologia taiwaneză pentru a alimenta industriile cheie pe care se bazează pentru a-și dubla produsul intern brut (PIB) până în 2035.

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...