14.6 C
București
joi, 6 octombrie 2022
AcasăExterneȘeful armatei SUA s-a temut că Donald Trump va declanșa un război...

Șeful armatei SUA s-a temut că Donald Trump va declanșa un război cu China, în ultimele zile de mandat

-

De Sebastian Pricop, Miercuri, 15 septembrie 2021, 13:19. Ultimul update Miercuri, 15 septembrie 2021, 13:36 Generalul Mark Milley, şeful Statului Major al SUA, i-a telefonat de două ori omologului său chinez pentru a-l asigura că Statele Unite nu vor ataca China, întrucât era foarte îngrijorat de sănătatea mintală a lui Donald Trump în ultimele sale zile, relatează jurnaliştii cotidianului Washington Post Bob Woodward şi Robert Costa în cartea lor „Peril”, care urmează să apară în următoarele zile, potrivit AFP citat de Agerpres.

„Generale Li, vreau să vă asigur că statul american este stabil şi că totul va fi bine”, i-a spus el în cursul primului apel telefonic, potrivit acestei cărţi bazate pe mărturiile anonime a 200 de responsabili americani. „Nu vom ataca, nici nu vom desfăşura operaţiuni militare împotriva voastră”, a mai adăugat.

Mai mult, Mark Milley și-a pus adjuncții să promită că nu vor asculta imediat niciun ordin extrem de la Donald Trump, în special privind utilizarea armei nucleare, după înfrângerea electorală a preşedintelui republican la 3 noiembrie.

Primul apel a avut loc pe 30 octombrie, cu puţin înainte de alegerile prezidenţiale americane. Generalul a reacționat astfel la informațiile serviciilor secrete americane care au ajuns la concluzia că China consideră iminent un atac american.

Al doilea a venit pe 8 ianuarie, la două zile după violențele de la Capitoliul american provocate de susținătorii lui Donald Trump și cu 12 zile înainte de finalul mandatului și învestirea lui Joe Biden. Ea a venit după o conversaţie telefonică cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, care dorea să se asigure că Donald Trump nu poate folosi codurile nucleare.

Citeşte întreaga ştire: Șeful armatei SUA s-a temut că Donald Trump va declanșa un război cu China, în ultimele zile de mandat

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

„Este începutul sfârşitului ocupaţiei”. Ucraina anunţă că a străpuns apărarea rusă...

0
Forţele Kievului au străpuns apărarea rusă în mai multe sectoare ale liniei de front din apropierea oraşului Herson, a afirmat un consilier superior al...