26.8 C
București
marți, 30 mai 2023
AcasăLumeaSeară agitată în Donbas: atac masiv în nordul Mării Azov. Ucrainenii acuză...

Seară agitată în Donbas: atac masiv în nordul Mării Azov. Ucrainenii acuză că „inamicul a tras inclusiv cu tancurile”

-

Platforma ucraineană TSN, care are corespondenți de război în zona critică din Est, anunță că atacurile s-au întețit în Donbas, unde, de ieri, mii de refugiați au plecat spre Federația Rusă.

„Războiul se întețește în zona Azovului”, a titrat sâmbătă seara portalul TSN, unul dintre cele mai citite publicații din Ucraina. Corespondenții de război ai platformei de știri online au transmis de pe frontul de est că în zona cuprinsă între orașul Volnovaha (regiunea Donețk, nord de Mariupol) și Vodiane (est de Mariupol, sat) se trage fără încetare de noaptea trecută. Astfel, ucrainenii au numărat aproximativ 150 de bombardamente doar în zona satului Vodiane.

„Se folosește artilerie, se utilizează mortiere și chiar tancuri”, spun ucrainenii citați de TSN. Tancurile au tras în zonele satelor Novotroițke și Novohnativka, confirmă aceeași sursă, care a anunțat că informațiile sunt venite sâmbătă, ora 19:30 a Ucrainei și a României.

Citeşte întreaga ştire: Seară agitată în Donbas: atac masiv în nordul Mării Azov. Ucrainenii acuză că „inamicul a tras inclusiv cu tancurile”

Lasă un răspuns

Must Read

„Diplomația navetei” între Japonia și Coreea de Sud, reluată după 12...

0
Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a ajuns, duminică, la Seul, pentru a se întâlni cu președintele sud-coreean, Yoon Seok-Youl. Kishida va sta două zile în Coreea de...