AcasăEstoniaS-au săturat să aștepte decizia UE. Polonia și țările baltice nu le...

S-au săturat să aștepte decizia UE. Polonia și țările baltice nu le mai dau vize rușilor

-

Polonia şi cele trei ţări baltice iau în considerare interzicerea sau restricţionarea unilaterală a vizelor pe care le acordă cetăţenilor ruşi, dacă nu există un acord în acest sens la nivel european.

Într-o declaraţie comună consultată de AFP, Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania, toate frontaliere cu Rusia, au considerat că suspendarea totală ar marca „o primă etapă necesară”, dar că trebuie „limitat drastic numărul de vize eliberate, în special turistice, pentru a reduce fluxul de cetăţeni ruşi către UE şi spaţiul Schengen”.

„Până la aplicarea unor astfel de măsuri la nivelul UE, noi (…) vom lua în considerare introducerea de măsuri temporare de interdicţie a vizelor sau restricţii de intrare la nivel naţional pentru cetăţenii ruşi deţinători de viză UE”, au adăugat acestea în declaraţia lor, susţinând în acelaşi timp excepţii „pentru disidenţi şi alte cazuri umanitare”.

newsweek.ro/international/s-au-saturat-sa-astepte-decizia-ue-polonia-si-tarile-baltice-nu-le-mai-dau-vize-rusilor


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura