AcasăFederația RusăRusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în...

Rusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în care 98% din hameiul folosit este de import

-

Rusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în care ar putea să apară dificultăți în aprovizionarea cu un ingredient cheie. Hameiul este un ingredient aromatizant esențial, iar producătorii de bere ruși importă 98% din cele șapte mii – șapte mii cinci sute de tone pe care le folosesc în fiecare an, în principal din Germania, Cehia și Statele Unite.

Majoritatea firmelor deținute de ruși au hamei doar pentru câteva luni, dar vor avea probleme serioase în timpul verii dacă aprovizionarea va fi întreruptă, arată reprezentanții Uniunii Berarilor din Rusia.

În plus, producătorii locali se vor confrunta cu o cerere mai mare, deoarece giganții europeni Carlsberg și Heineken au anunțat că ies de pe piața rusă.

În aceste condiții, producătorii de bere ruși au cerut Ministerului Agriculturii să îi ajute să găsească modalități de a înlocui hameiul importat, arată ziarul Kommersant, preluat de Reuters. În plus, berarii au cerut guvernului să sprijine înființarea de culturi locale, deși procesul va dura probabil câțiva ani.

/www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...