Regimul criminal de la Beijing continuă seria atrocităților. O jurnalistă care a relatat corect despre Wuhan este ținută în stare gravă după gratii de luni de zile

0
736

O jurnalistă independentă din China se află în arest din luna mai și ar putea fi condamnată la patru sau chiar cinci ani de închisoare pentru că, în timp ce relata despre noul coronavirus, ar fi căutat să provoace „tensiuni și scandal” la Wuhan, potrivit acuzațiilor aduse de autoritățile comuniste.

BBC scrie că acest tip de acuzații sunt fecvente la adresa activiștilor care tulbură retorica, acțiunile criminale și dezinformările regimului odios de la Beijing.

Zhang Zhan, 37 de ani, este doar unul dintre jurnaliștii chinezi care au avut probleme din cauza felului în care au ales să relateze despre Wuhan.

În China presa este supusă cenzurii comuniste, iar puținii jurnaliști independenți curajoși care aleg să spună adevăruri incomode sunt reduși de tăcere prin astfel de măsuri criminale.

Zhang Zhan a apărut în fața  unei instanțe din Shanghai luni dimineață, însoțită de avocat.

Potrivit dosarului, ea a călătorit la Wuhan în februarie și a relatat, printr-o serie de filme live, despre felul în care este gestionată pandemia, franchețea sa atrăgând imediat atenția autorităților.

mai mult la   /podul.ro/articol/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns