AcasăMoldovaPresa din Republica Moldova, mult mai liberă decât cea din România: locul...

Presa din Republica Moldova, mult mai liberă decât cea din România: locul 28 în clasamentul mondial al libertății presei, alcătuit de Reporteri fără Frontiere. România, locul 53

-

Presa din Republica Moldova este mai liberă decât cea din România: mass-media din țara aflată la est de Prut se află pe locul 28 în clasamentul mondial al libertății presei, alcătuit de Reporteri fără Frontiere. În 2022, Moldova era pe locul 40.

Potrivit raportului, mass-media din Moldova este împărțită în tabere – pro-rusă și pro-occidentală – iar oligarhii și liderii politici au influență asupra politicii editoriale.

„Încântată să văd progresul R Moldova la capitolul Libertății Presei, elaborat de RSF ( n.r. – Reporters sans frontières). Ajungând pe locul 28 este o mărturie a angajamentului nostru față de valorile democratice și libertatea media. Vom continua să muncim pentru o societate deschisă și transparentă, care pune valoare pe o presă liberă”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

În schimb, presa din România este pe locul 53, înregistrând un ușor avans față de anul trecut, când era pe locul 56.

mai mult la: defapt.ro/presa


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura