AcasăBulgariaPremierul Bulgariei respinge cererea Rusiei: Suntem un stat suveran și am ales...

Premierul Bulgariei respinge cererea Rusiei: Suntem un stat suveran și am ales să fim membri NATO

-

Premierul bulgar Kiril Petkov a intervenit vineri în Parlament şi a respins cererea Rusiei de retragerea a trupelor NATO din Bulgaria şi România, relatează news.ro. El a cerut Moscovei o dezescaladare în criza în centrul căreia se află Ucraina.

„De la această tribună vreau să spun clar că Bulgaria este un stat suveran, iar noi am ales de mult să fim membri NATO. Iar ca atare noi decidem să ne organizăm apărarea ţării în coordonare cu partenerii noştri”, a declatrat Petkov.

„Tratatul de la Washington nu prevede o a doua categorie de state membre cărora apărarea colectivă să li se aplice în mod selectiv sau limitat”, a mai spus premierul de la Sofia.

„Îndemnăm Rusia să rămână ataşată unui dialog constructiv în vederea unei dezescaladări a tensiunilor şi să acţioneze în vederea unei Europe mai sigure, fondată pe statul de drept şi implementarea strictă a angajamentelor juridice internaţionale”, a îndemnat el.

Ministerul rus de Externe a anunţat vineri, pe site, că propuneri în domenul securităţii ale Moscovei îndeamnă la o retragere a trupelor NATO din Bulgaria şi România, care au aderat la Alianţa Nord-Atlantică după 1997.

Premierul Bulgariei respinge cererea Rusiei: Suntem un stat suveran și am ales să fim membri NATO


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura