Peste 80% dintre companiile din Japonia se aşteaptă la o creştere economică a ţării în următorul an, după ridicarea restricţiilor generate de pandemie

0
191

Peste 80% dintre companiile importante din Japonia se aşteaptă ca economia ţării să crească în următorul an, susţinută de o redresare a consumului personal, după eliminarea restricţiilor COVID-19, a arătat un sondaj realizat de Kyodo News, scrie publicaţia Japan Today.

În sondajul ce include 114 companii, inclusiv Toyota Motor Corp. şi operatorul lanţului de îmbrăcăminte Uniqlo Fast Retailing Co., 82% dintre participanţi au declarat că proiectează o expansiune economică, faţă de 55% în vara precedentă, când firmele erau îngrijorate de creşterea preţurilor.

Rezultatele au arătat optimism cu privire la economie, chiar dacă firmele se confruntă cu scumpirea materialelor şi a energiei, iar 94% dintre acestea prevăd o expansiune invocând redresarea cheltuielilor de consum ca fiind unul dintre principalii factori. 67% au invocat recuperarea cheltuielilor de capital. Un număr semnificativ a indicat, de asemenea, speranţe privind creşterea cheltuielilor turiştilor străini care vizitează Japonia.

https://www.news.ro/economic/peste-80-dintre-companiile-din-japonia-se-asteapta-la-o-crestere-economica-a-tarii-in-urmatorul-an-dupa-ridicarea-restrictiilor-generate-de-pandemie-1922403115212023081221285119

 


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns