AcasăMatei Udrea : O organizație cu nume înșelător – Clubul de Presă...

Matei Udrea : O organizație cu nume înșelător – Clubul de Presă : trompete putiniste, pușcăriași, patroni penali, „jurnaliste“ de bazaconii, minciuni și conspirații

-

O caracteristică a propagandei rusești este frauda lingvistică. Șmecheria e să folosești cuvintele pentru a denumi noțiuni exact opuse sensului din dicționar.

Spuma mișcării rusofile care mișună în spațiul publicistic românesc s-a închegat miercuri, tocmai de Ziua Mondială a Libertății Presei, într-o organizație cu nume înșelător – Clubul de Presă.

Șef s-a pus Gușă, fost secretar general al PSD devenit trompetă a Rusiei. Ce legătură are Gușă, de fapt, cu presa? Niciuna. Pe fiu-său l-a pus „manager“ în aceeași organizație.
Îl mai găsim acolo pe Sorin Roșca Stănescu, fost patron la Ziua, apoi parlamentar PNL și ulterior pușcăriaș pentru manipularea pieței de capital.

Nu lipsește patronul controversatei publicații BZI.ro. Ieșenii știu mult mai multe despre el.
Mai apar în conducere și Iosefina Pascal ori Sarmiza Andronic – alte „jurnaliste“ care nu se știe ce produc în afară de bazaconii, minciuni și conspirații.

Pe cine reprezintă oamenii ăștia? Presa – în niciun caz. Totuși, dacă ne uităm pe listă vedem angajați de la puzderie de publicații locale și de la previzibilele televiziuni ale lui Dan Voiculescu, Maricel Păcuraru, Sebastian Ghiță, dar și a lui Sorin Oancea.
Zici că suntem în „1984“, unde „pace“ înseamnă război, „bine“ înseamnă rău, „adevăr“ înseamnă minciună.
P.S. A, și un amănunt simbolic: organizația s-a înființat la un hotel al lui George Copos, fost activist comunist convertit după Revoluție în mare om de afaceri, pătruns în Guvern din partea lui Dan Voiculescu și apoi ajuns la pușcărie pentru evaziune fiscală.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...