-0.3 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăMaia SanduMaia Sandu : „Admiram curajul si temeritatea cetatenilor ucraineni – aparatori ai...

Maia Sandu : „Admiram curajul si temeritatea cetatenilor ucraineni – aparatori ai caselor lor si luptatori pentru libertate, independenta si democratie. Sunteti o sursa de inspiratie pentru generatiile viitoare”

-

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, si-a exprimat admiratia pentru curajul ucrainenilor care lupta pentru libertatea si independenta tarii lor intr-un mesaj transmis ucrainenilor cu ocazia Zilei Independentei Ucrainei, marcata la 24 august, care a coincis de aceasta data cu sase luni de la declansarea invaziei ruse, potrivit Deschide.md.

‘De Ziua Independentei Ucrainei, admiram curajul si temeritatea cetatenilor ucraineni – aparatori ai caselor lor si luptatori pentru libertate, independenta si democratie. Sunteti o sursa de inspiratie pentru generatiile viitoare. Va stam alaturi si va dorim pace si prosperitate’, le-a transmis Maia Sandu ucrainenilor prin intermediul unei postari pe Twitter.

La 24 august, poporul ucrainean celebreaza cea mai importanta sarbatoare nationala – Ziua Independentei Ucrainei. In aceasta zi, in 1991, Rada Suprema a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci a adoptat Declaratia de Independenta a Ucrainei, ce a stat la baza formarii actualului stat ucrainean.

 

Maia Sandu supara iar Moscova: „Admiram curajul si temeritatea cetatenilor ucraineni – aparatori ai caselor lor si luptatori pentru libertate, independenta si democratie. Sunteti o sursa de inspiratie pentru generatiile viitoare”

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

„Este începutul sfârşitului ocupaţiei”. Ucraina anunţă că a străpuns apărarea rusă...

0
Forţele Kievului au străpuns apărarea rusă în mai multe sectoare ale liniei de front din apropierea oraşului Herson, a afirmat un consilier superior al...