AcasăExterneLituania declară starea de urgență. Cererea a fost depusă de Departamentul de...

Lituania declară starea de urgență. Cererea a fost depusă de Departamentul de Protecție a Frontierelor de Stat

-

În cadrul ședinței extraordinare a guvernului lituanian, ministrul de interne, Agni Belutait, a subliniat că declararea stării de urgență nu are legătură cu nicio amenințare. Acesta este destinat doar să contribuie la simplificarea procedurilor și să implice resurse suplimentare.

Autoritățile lituaniene au declarat că doar în acest an, peste 800 de persoane au încercat să treacă frontiera belarusă-lituaniană. Aceasta este de aproximativ zece ori mai mare decât în ​​anul trecut. În 2019, 46 dintre aceste persoane au fost arestate, în 2018-104 și în 2017-72.

Este important să avem astfel de instrumente tehnice și logistice încât să ne putem mișca rapid și să luăm decizii. primul ministru Lituania Ingrida Simonet a menționat că una dintre cele mai mari provocări în acest caz este pandemia de coronavirus și obligația de a fi pusă în carantină. – Aceasta înseamnă că sunt necesare mai multe resurse și oportunități decât de obicei – a spus șeful guvernului lituanian.

Starea de urgență în Lituania. Regimul lui Lukashenka ar putea fi în spatele creșterii bruște a numărului de imigranți

mai mult la     /www.gdo.ro/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura