Laurențiu Dincă: Golden Gai, Tokyo. Un labirint de străzi înguste, slab luminate, doar de felinare, cu peste 200 de case din lemn în care se află câte un băruleț

0
133
Cea mai interesantă zonă de baruri în care am fost.
Un labirint de străzi înguste, slab luminate, doar de felinare, cu peste 200 de case din lemn în care se află câte un băruleț. În fiecare micro-bar încap 5-6 persoane, cu tot cu barman. Fiecare locație are un specific diferit, în funcție de preferințele patronului. Unul era în stil gotic, cu un candelabru la intrare, altul este cu diverse articole vintage și postere de epocă. Și tot așa.
Aici turiștii se împrietenesc între ei, discută, află povești. Și se poate fuma înăuntru. Nu în toate, dar în multe din ele. De regulă există un indicator la intrare.
Ca istorie: în anii ‘50 era o zonă cunoscută pentru prostituție. În anii ‘60 a devenit zona bețivilor. În ‘80 Yakuza incendiază locuințele din jur pentru a vinde terenurile. Golden Gai rezistă pentru că localnicii s-au adunat să își apere micile afaceri. Acum s-a transformat într-un punct de atracție, unde oamenii vin să experimenteze Tokyoul “autentic”.

 


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns