AcasăIranGardienii Revoluției din Iran l-au schimbat pe șeful serviciilor de informații, după...

Gardienii Revoluției din Iran l-au schimbat pe șeful serviciilor de informații, după o serie de asasinate

-

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, anunţă joi înlocuirea şefului serviciilor de informaţii Hossein Taeb, aflat în post de 12 ani, cu generalul Mohammad Kazemi, relatează AFP.

Înlocuirea şefului serviciilor de informaţii ale Gardienilor are loc în contextul în care un număr de membri ai aripii ideologice a armatei iraniene au fost asasinţi în ultimele săptămâni.

La 13 iunie, Ali Kamani, un membru al Diviziei aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, a fost ucis într-o misiune în Khomein, în provncia Markazi (centru), au anunţat într-un comunicat Gardienii Revoluţiei, fără să ofere alte informaţii.

Mai înainte, tot în iunie, colonelul Ali Esmailzadeh, comandantul Unităţii de Operaţiuni Externe a Gardienilor Revoluţiei – Forţa Qods – a murit ”într-un accident la domiciliu”, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna.

Iranul şi Israelul poartă un război din umbră de ani de zile, însă tensiunile au crescut în urma unei serii de incidente foarte mediatizate, pe care Teheranul le atribuie Israelului.

La 22 mai, colonelul Gardienilor Revoluţiei Sayyad Khodai, în vârstă de 50 de ani, a fost asasinat la locuinţa sa, în estul Teheranului, de către atacatori pe motocicletă, care au tras în el în cinci rânduri.

Potrivit televiziunii de stat iraniene, Khodai era membru al Forţei Qods şi era ”cunoscut” în Siria, unde Iranul a desfăşurat ”consilieri militari”.

Gardienii Revoluţiei îl prezintă pe Khodai drept un ”apărător al sanctuarului” – o expresie prin care sunt desemnaţi cei care lucreazăîn contul Teheranului în Siria sau Irak.

 

/www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...