AcasăFinlandaFinlanda si Suedia nu exclud instalarea de arme nucleare pe teritoriile lor...

Finlanda si Suedia nu exclud instalarea de arme nucleare pe teritoriile lor dupa aderarea la NATO

-

Finlanda si Suedia au reiterat faptul ca nu exclud instalarea de arme nucleare pe teritoriile lor odata cu aderarea la Alianta nord-atlantica, informeaza Bloomberg.

Noul premier suedez Ulf Kristersson si omoloaga sa finlandeza Sanna Marin, au tinut, marti, o conferinta de presa comuna la Helsinki.

Intrebata daca Finlanda va permite instalarea de arme nucleare pe teritoriul sau in timp de pace sau va refuza o astfel de cerere in viitor, premierul finlandez Sanna Marin le-a spus reporterilor ca tara ei nu doreste sa „inchida nicio usa” dar ca nu ar trebui sa existe „o conditie prealabila” pentru aderarea la NATO.

Celor doua tari nordice, a caror aderare este in curs de ratificare de catre aliati, nu li s-a propus plasarea de focoase nucleare sau de trupe permanente NATO. Tarile baltice au cerut de mult timp construirea de baze militare insa alianta nu a raspuns acestor cereri, iar armele nucleare ale SUA sunt situate in doar cateva tari membre NATO.

Opiniile ei au fost preluate de prim-ministrul suedez Ulf Kristersson, care a spus in cadrul aceleiasi conferinte ca „veti primi din partea mea exact acelasi raspuns. (…) Este firesc ca Suedia si Finlanda sa actioneze concertat in acest sens si trebuie sa urmam aceleasi formalitati”.

Finlanda si Suedia nu exclud instalarea de arme nucleare pe teritoriile lor dupa aderarea la NATO


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura