26 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăFederația RusăFinlanda, o țară mereu pregătită pentru un război cu Rusia (Financial Times)

Finlanda, o țară mereu pregătită pentru un război cu Rusia (Financial Times)

-

Dacă cele mai mari temeri ale Europei vor deveni realitate și conflictul din Ucraina se va extinde pe continent la alți vecini ai Rusiei, atunci Finlanda va fi pregătită.

Are provizii. Stocuri strategice de combustibili și cereale, în timp ce companiile farmaceutice sunt obligate să aibă la îndemână toate medicamentele importate în în ultimele 3-10 luni.

Are apărare civilă. Toate clădirile peste o anumită dimensiune trebuie să aibă propriile lor adăposturi anti-bombe, iar restul populației poate folosi parcări subterane, patinoare și piscine care sunt gata să fie transformate în centre de evacuare .

Și are luptători. Aproape o treime din populația adultă a țării nordice este rezervist, ceea ce înseamnă că Finlanda se poate baza pe una dintre cele mai mari armate în raport cu dimensiunea sa din Europa.

„Ne-am pregătit societatea și ne-am pregătit pentru această situație încă din cel de-al doilea război mondial”, spune Tytti. Tuppurainen , ministrul UE al Finlandei. După ce a petrecut opt decenii trăind mai întâi în umbra Uniunii Sovietice și acum în umbra Rusiei, amenințarea războiului în Europa „nu a fost o surpriză”.

mai mult la  :

punctuldefierbere.ro

 

Lasă un răspuns

Must Read

„Diplomația navetei” între Japonia și Coreea de Sud, reluată după 12...

0
Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a ajuns, duminică, la Seul, pentru a se întâlni cu președintele sud-coreean, Yoon Seok-Youl. Kishida va sta două zile în Coreea de...