AcasăFederația RusăFinlanda a lăsat Rusia fără opere de artă inestimabile, pe care regimul...

Finlanda a lăsat Rusia fără opere de artă inestimabile, pe care regimul de la Kremlin încerca să le retragă din muzee

-

Camioane ruseşti care transportau opere de artă „inestimabile” au fost interceptate, în acest weekend, atunci când repatriau în Rusia colecţii împrumutate de mai multe muzee, între care Ermitaj. Valoarea lor a fost asigurată la mai mult de 42 de milioane de euro, au anunţat autorităţile finlandeze, scrie Le Figaro.

Inspectate la postul de frontieră din Vaalimaa, între Helsinki şi Sankt Petersburg, trei camioane transportau, potrivit gărzilor, un lot „inestimabil” de picturi, sculpturi şi antichităţi care aparţin mai multor muzee ruseşti. O încărcătură de bunuri de lux, deci, au stabilit vameşii finlandezi care au confiscat colecţia în virtutea sancţiunilor europene prin care sunt oprite orice transferuri către Rusia de astfel de obiecte.

„Este important ca acest control al sancţiunilor să fie eficient”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul departamentului de control al vămilor finlandeze, Sami Rakshit.

/ziare.com/razboi-ucraina/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...