AcasăEstoniaEstonia a devenit singura țară din lume cu o președintă și un...

Estonia a devenit singura țară din lume cu o președintă și un prim-ministru femeie

-

În săptămâna în care Statele Unite ale Americii au obținut prima femeie vicepreședinte, Estonia va deveni singura țară din lume care are atât președinte, cât și femeie prim-ministru la conducere.

Celelalte două țări cu o femeie șef de stat și șef de guvern sunt Noua Zeelandă și Danemarca, ambele având o regină și o femeie prim-ministru.

Noua coaliție a guvernului eston este condusă de liderul Partidului Reformei Kaja Kallas, un fost membru al parlamentului estonian Riigikogu și un fost deputat în Parlamentul European. Kersti Kaljulaid este prima femeie președintă a Estoniei din 2016. Președintele Kaljulaid este un campion al economiei de piață liberale, un nemilos avocat global al economiei digitale și al securității cibernetice.


Estonia to become the only country in the world with a female president and female prime minister

In the week when the United States of America has gotten its first female vice-president, Estonia will become the only country in the world that has both a female president and female prime minister at the helm.

 


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura