-2.9 C
București
miercuri, 8 februarie 2023
AcasăŞtiriDmitri Muratov redactorul-șef al cotidianului Novaia Gazeta. "Sântem împotriva razboiului" . Novaia...

Dmitri Muratov redactorul-șef al cotidianului Novaia Gazeta. „Sântem împotriva razboiului” . Novaia Gazeta în două limbi – ucraineană și rusă

-

Curajul autentic: Dmitri Muratov este fondatorul și redactorul-șef al cotidianului Novaia Gazeta (iar anul trecut a fost unul din cei doi laureați ai Premiului Nobel pentru Pace):
— «Novaia Gazeta e împotriva războiului!… Țara noastră, la ordinul președintelui Putin, a început un război cu Ucraina. Și nu există nimeni care să oprească războiul. De aceea, odată cu durerea, pe noi ne încearcă și rușinea.

Comandantul suprem învârte între degete, ca și cum ar fi cheile unei mașini scumpe, „butonul nuclear”. Următorul pas va fi oare o salvă nucleară? Căci nu pot interpreta în alt mod cuvintele lui Vladimir Putin despre “arma răzbunării”.

Publicăm acest număr din Novaia Gazeta în două limbi – ucraineană și rusă. Pentru că noi nu recunoaștem Ucraina ca pe un inamic, iar limba ucraineană nu este o limbă a inamicului.»

 

Lasă un răspuns

Must Read

„Este începutul sfârşitului ocupaţiei”. Ucraina anunţă că a străpuns apărarea rusă...

0
Forţele Kievului au străpuns apărarea rusă în mai multe sectoare ale liniei de front din apropierea oraşului Herson, a afirmat un consilier superior al...