AcasăLumeaDemonstrație de forță. Trei nave de război americane intră simultan în Marea...

Demonstrație de forță. Trei nave de război americane intră simultan în Marea Neagră

Pentru prima dată după încheierea “Războiului Rece”, trei nave militare ale Statelor Unite, dintre care două distrugătoare, sunt trimise, în același timp, în Marea Neagră.

-

Flota a 6-a a Statelor Unite, cu baza în Italia, având ca zonă de responsabilitate Marea Mediterană și Marea Neagră, a anunțat, joi, 28 ianuarie, intrarea în Marea Neagră a distrugătorului USS Porter. Acest comunicat de presă intervine la doar căteva zile după ce, la data de 24 ianuarie, Statele Unite anunțau trimiterea în Marea Neagră a altor două vase militare: distrugătorul USS Donald Cook și nava de realimentare USNS Laramie.

Toate aceste nave sunt trimise în Marea Neagră “în sprijinul aliaților și partenerilor din regiune”, precizează Forțele Navale ale SUA, fără a indica, însă, și durata misiunii.

Până acum, procedura folosită de americani pentru exerciții militare era să trimită în Marea Neagră o singură navă mare de luptă, cum ar fi un distrugător, care să facă joncțiunea cu vase ale altor țări NATO sau partenere.

Statele Unite nu au dezvăluit ce considerente le determină să dubleze, practic, în acest moment, forța lor militară din Marea Neagră. Despre distrugătoarele Donald Cook și Porter se știe că sunt înarmate cu rachete și că fac parte din sistemul antibalistic Aegis, coordonat de SUA, sistem în care sunt integrate și rachetele antibalistice de la Deveselu.

mai mult la  romanialibera.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...