18.8 C
București
miercuri, 31 mai 2023
AcasăDanemarcaDanemarca a confirmat prezența unei nave rusești cu un minisubmarin în apropierea...

Danemarca a confirmat prezența unei nave rusești cu un minisubmarin în apropierea gazoductelor Nord Stream înainte de explozii

-

O navă rusească specializată în operaţiuni submarine a fost reperată lângă conductele Nord Stream în Marea Baltică cu câteva zile înainte de exploziile misterioase care au avariat gazoductul, a informat armata daneză, confirmând relatările cotidianului Information, citat de DPA și Agerpres.

Centrul de comandă al apărării daneze a declarat pentru ziarul menţionat că o navă de patrulare a realizat 26 de fotografii cu nava SS-750 la est de insula Bornholm pe 22 septembrie 2022.

Patru zile mai târziu, exploziile au avariat conductele Nord Stream 1 şi 2 care leagă Rusia de Germania, care se află lângă insula Bornholm. Exploziile, care au provocat scurgeri majore de metan, sunt considerate rezultatul unui act de sabotaj.

Ziarul Information a relatat la mijlocul lui aprilie că nava daneză de patrulare P524 Nymfen a realizat 112 fotografii cu nave ruseşti în zonă pe 22 septembrie, dar faptul că această navă s-a aflat în locul în cauză în ziua respectivă nu fusese confirmat anterior de armată.

mai mult la:

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

„Diplomația navetei” între Japonia și Coreea de Sud, reluată după 12...

0
Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a ajuns, duminică, la Seul, pentru a se întâlni cu președintele sud-coreean, Yoon Seok-Youl. Kishida va sta două zile în Coreea de...