AcasăChinaChina: Soldaţii vor purta căşti prevăzute cu explozibil. Se vor putea sinucide...

China: Soldaţii vor purta căşti prevăzute cu explozibil. Se vor putea sinucide sau vor putea fi aruncaţi în aer de superiori

-

Armata Chinei ar intenţiona să-şi echipează soldaţii staţionaţi în Regiunea Autonomă Tibet cu căşti care au încorporate un buton de autodistrugere. Butonul poate fi acţionat şi de la distanţă, activând dispozitivul exploziv încorporat în casca de protecţie balistică.

„La un centru de comandă la nivel de batalion sau brigadă, un comandant va putea monitoriza soldaţii care se afla la distanţă prin utilizarea unui  sistem de navigaţie. Comandantul poate activa funcţia de autodistrugere a căştii soldatului dacă nu poate intra în legătură cu acesta”, a precizat, pe 27 decembrie, presa de stat China Observer, citată de publicaţia americană The Epoch Times.

Soldaţii pot apăsa şi ei înşişi butonul. „Dacă un soldat este grav rănit şi nu doreşte să fie capturat, el poate activa singur funcţia de autodistrugere. Acest lucru îi poate asigura demnitatea şi poate împiedica inamicul să aibă acces la acest sistem”, se preciza în raport.

mai mult la  /www.defenseromania.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...